Når et barn kommer til verdenen, fejrer vi det kort tid efter med en festlig barnedåb. Traditionen symboliserer nemlig barnets ankomst og det får ikke mindst tildelt et flot navn, som tilknyttes barnets identitet gennem dets liv.

Det er en smuk begivenhed, som involverer både en masse gæster og gaver. Men hvad er egentlig godt at give som gave til et barnedåb, når barnet ikke selv kan åbne pakkerne?
Læs videre her og få svar på disse spørgsmål.

Idéer til dåbsgaver til tvillinger

I det store hele er der egentlig ikke så stor forskel på, hvad der anses som gode dåbsgaver til tvillinger og gode dåbsgaver til et enkelt barn. Men hvis man har lyst, kan man jo tænke på at give dobbelt antal gaver til tvillingerne, da de jo er to – fx i form af to bløde tøjdyr i forskellige farver.

Selvom barnedåb har børnene i centrum, så er der også mange, der vælger at give gaver til forældreparret i stedet for. Det er simpelthen fordi, at forældrene bedre kan tage gaverne i brug med det samme, og fordi, at de går en hård tid i møde som nye forældre. Vil man derimod gerne give en gave eller to til de nyfødte børn, så er mulighederne mindre, men man kan selvfølgelig sagtens give små tøjdyr, tæpper, rangler eller andet, som et barn kan benytte sig af i en så lille alder.

Der er også mange, der giver det nye familiemedlem arvestykker, som de kan bruge senere i livet, i dåbsgave til både tvillinger og det enkelte barn. Det kan fx være et smukt børnebestik.

Læs mere her om dåbsgaver til tvillinger.

Praktiske dåbsgaver til tvillinger

Gaver, som har et praktisk formål, er ofte nogle af de bedste dåbsgaver, man kan give til en barnedåb. Livet med et spædbarn er hårdt og kræver meget energi fra forældrene, så alle midler, der kan hjælpe familien lidt på vej, modtages som regel med kyshånd.

Blandt gode dåbsgaver til tvillinger og det enkelte barn er møbler til børneværelset. Den smarte Trip Trap stol er fx en rigtig populær gave til barnedåben, da det er en barnestol, der kan bruges af et barn i flere år fremadrettet.

Der er selvfølgelig også mange andre søde dåbsgaver til tvillinger og det enkelte barn, man kan give med børneværelset i tankerne. Ting til tremmesengen, såsom bløde babytæpper og -puder, eller aktivitetslegetøj er rigtig gode gave-ideer, hvis man vil hjælpe den nye baby lidt på vej.

En stor hjælp til forældreparret kan fx også være en god babyalarm, hvis de ikke allerede ejer sådan en. Babyalarmen er helt klart et hjælpende værktøj, forældrene kommer til at få brug for i tiden efter barnedåben.

Oplevelser med børnene

Til et barnedåb er det også oplagt at give oplevelser i gave – for eksempel oplevelser, hvor forældrene kan have kvalitetstid med deres nye barn eller tvillinger.

Det kan fx være en tur i en babybio, hvor familien kan se en sød børnefilm sammen, eller babysvømning, hvor de også får bevæget kroppen.

Disse eksempler er begge noget, der godt kan skære lidt i økonomien, og som forældreparret derfor vil blive glade for at modtage som en gave til barnedåben. For hvilke forældre vil ikke gerne have meget kvalitetstid med deres nye børn?