Som lidt af et biologisk vidunder, findes der naturligvis en del vilde facts om tvillinger. Nogle af dem kan nok betegnes som general hverdagsviden, mens andre er lidt mere overraskende. Vidste du fx, at tvillinger faktisk kan have forskellige fædre?

I denne artikel kan du læse lidt om de forskellige, overraskende facts, der findes om tvillinger.

Et “hemmeligt” internt sprog

Det siges, at tvillinger allerede helt inde i livmoderen udvikler en form for internt sprog, der gør, at de kan kommunikere med hinanden på en helt speciel måde. Fænomenet er stadig et mysterie for mange mennesker, men man kan da i hvert fald sige, at det er fascinerende. Der bliver stadig lavet research omkring den “hemmelige” kommunikationsevne blandt tvillinger.

Forskellige fædre

Tvillinger kan, overraskende nok, faktisk have forskellige fædre. Det lyder måske vildt underligt, men grunden til det er egentlig simpel nok – hvis moren har været sammen med flere mænd i den periode, hvor hun er blevet gravid, så kan det i sjældne tilfælde ske, at sædceller fra forskellige mænd har befrugtet det samme æg inde i moren.

Dette danner tvillingefostre, der derfor har forskellige fædre.

Se for eksempel dette indslag fra Go’aften Danmark:

Tvillinge-festivaler

I nogle steder i verden findes der festivaler, hvor man hylder tvillinger, trillinger, firlinger, osv. Det er et slags stort meet-up, hvor tvillinger mødes med andre tvillinger og snakker sammen og hygger.

Festivalerne er derfor med til at skabe et stærkere sammenhold mellem de mennesker, der har tvillingesøstre- og brødre i deres hverdag. Det er noget af et specielt syn at observere så mange tvillingepar på et enkelt sted, især hvis det er tvillinger, der ligner hinanden på en prik.

En af de største tvillinge-festivaler i verden er Twins Day Festival i Ohio i USA. Det er en årlig festival, og i 2015 kunne festivalen fejre 40 års jubilæum, så det er heller ikke ligefrem et nyt initiativ.

Lav vægt

Da de fleste tvillinger fødes før den 37. graviditetsuge, er de mindre end et normal spædbarn, når de fødes. Den gennemsnitlige fødselsvægt er kun 2,26 kg for en tvilling, hvilket er lidt mere end et helt kg mindre end andre spædbørn.

Halv- og spejl-identiske tvillinger

Nogle tvillinger, der ikke betegnes som at være biologisk identiske, kan stadig ligne hinanden, både i en mindre og større grad. Der findes endda tvillinger, der er såkaldt spejl-identiske udenpå, hvilket betyder, at man næsten ikke kan se forskel på deres udseende.

Ikke samme fingeraftryk

Selvom tvillinger kan have næsten ens DNA, så har de faktisk ikke samme fingeraftryk. Derfor er selv enæggede tvillinger aldrig 100% ens. Dette skyldes til dels, at vores fingeraftryk er en del af vores biologiske, individuelle kode, så en person altid kan identificeres for sig selv.

Øgede chancer for at få tvillinger

Kvinder, der er i 30’erne, har faktisk større sandsynlighed for at få tvillinger, hvis de bliver gravide, i forhold til yngre mødre i 20’erne. Udover det, så har mødre, der selv er tveæggede tvillinger, dobbelt så store chancer for at få tvillinger end andre, da det ligger i deres gener.

Det siges iøvrigt også, at hvis man vil have tvillinger, så kan man som kvinde med fordel spise flere mejeriprodukter, idet de indeholder et bestemt protein, der udløser ægløsningen.

Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!